Už jste zkoušeli vepřový guláš na pivu?
INGREDIENCE
- 500 g vepřové kýty
- 1 větší rajský protlak
- 200 ml piva
- 1 zelená paprika
- 1 velké rajče
- 4 stroužky česneku
- 3 středně velké cibule
- 2 lžičky majoránky
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžíce gulášového koření
- sůl
- mouka na zahuštění
- sádlo nebo olej
POSTUP
- Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.
- Dáme si na tom záležet, občas mícháme, zaklad musí být pořádně tmavý.
- Přidáme rajský protlak, který také chvíli restujeme.
- Následně přidáme i maso a restujeme, aby se zatáhlo ze všech stran, pak zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou.
- K masu přidáme nakrájenou papriku a rajče a ještě chvíli restujeme.
- Počkáme, až vše pustí šťávu a necháme dusit do vyvaření vody.
- Podlijeme vodou a pivem, osolíme, opepřime, přidáme kmín, gulášové koření a majoránku a necháme dusit do měkka.
- Pak zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a necháme vařit ještě 10 minut.