Maďarská budapešť

Maďarská budapešť

Tuto populární recepturu snad ani nutné představovat, přesto každá je jiná a třeba vás právě tato zaujme víc, než ta, kterou si běžně připravujete.

Má krásnou barvu, snadno se připravuje a hlavně vyniká nezaměnitelnou a zcela charakteristickou chutí.

Ingredience:

  • 250 g tvarohu
  • 1 středně velká žlutá cibule
  • 125 g másla
  • 1 lžička mleté sladké papriky (kdo má rád více, může dát 2 lžičky)
  • 1 zarovnaná lžička mletého kmínu
  • 1 – 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
  • Přidáme tvaroh a máslo, které necháme změknout na pokojovou teplotu.
  • Důkladně promícháme a přidáme zbývající suroviny.
  • Osolíme podle chuti a naposledy pečlivě zamícháme.
  • Dáme do lednice a necháme minimálně 4 hodiny odpočívat, aby se všechny chutě spojily.
  • Podáváme na křupavé housce, bagetě, toustovém chlebu nebo třeba s krekry.
Maďarská budapešťská pomazánka z tvarohu.
Zdroj: https://budapestcookingclass.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.