Maďarská polévka z mletého masa

Maďarská polévka z mletého masa

Tento recept na typickou gulášovou polévku s mletým masem si vychutnáte, jako nikdy předtím. Její chuť je sladká, jemná, ale zároveň lehce pikantní. Šmrnc všemu dodávají brambory a zelená pikantní paprika. Je to skvělý předkrm, před lehkým a lahodným italským rizotem, vyberte si recept, který vás nejvíce zaujme.

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g mletého masa
  • 1 velká cibule (nakrájená)
  • 1½ lžičky kmínu
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 500 ml masového vývaru
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 brambor (nakrájený na kostky)
  • 1 pastinák (oloupaný a nakrájený)
  • 1 mrkev (oloupaná a nakrájená)
  • 1 řapíkatý celer (nakrájený)
  • 1 zelená chilli paprika (nakrájená na kostičky)
  • 400 g rajčat v plechovce
  • 6 lžic zakysané smetany
  • snítka petrželky

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej a maso na něm opékejte 5 minut dozlatova.
  • Přidejte cibuli a kmín a restujte do změknutí.
  • Přidejte papriku a míchejte 1 minutu, poté zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu a poté vařte, dokud maso nezměkne, asi 40 minut.
  • Přidejte česnek, zeleninu a rajčata. Vařte dalších 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  • Nechte mírně vychladnout a pak polovinu směsi rozmixujte na kaši v kuchyňském robotu.
  • Vraťte do hrnce a v případě potřeby přidejte trochu vody, aby vznikla hustá polévka.
  • Prohřejte a podávejte se zakysanou smetanou a petrželkou.

Bezkonkurenčně nejlepší gulášová polévka s mletým masem je z pomalého elektrického hrnce. Ale není to pomocník jen pro přípravu polévek! Připravíte v něm prakticky vše a mnohem chutněji, než klasickým vařením. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si svého eklektického pomocníka!

Pomalý hrnec plný husté a chutné polévky s masem a zeleninu.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.