Tento recept na typickou gulášovou polévku s mletým masem si vychutnáte, jako nikdy předtím. Její chuť je sladká, jemná, ale zároveň lehce pikantní. Šmrnc všemu dodávají brambory a zelená pikantní paprika. Je to skvělý předkrm, před lehkým a lahodným italským rizotem, vyberte si recept, který vás nejvíce zaujme.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 g mletého masa
- 1 velká cibule (nakrájená)
- 1½ lžičky kmínu
- 3 lžíce sladké papriky
- 500 ml masového vývaru
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 brambor (nakrájený na kostky)
- 1 pastinák (oloupaný a nakrájený)
- 1 mrkev (oloupaná a nakrájená)
- 1 řapíkatý celer (nakrájený)
- 1 zelená chilli paprika (nakrájená na kostičky)
- 400 g rajčat v plechovce
- 6 lžic zakysané smetany
- snítka petrželky
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej a maso na něm opékejte 5 minut dozlatova.
- Přidejte cibuli a kmín a restujte do změknutí.
- Přidejte papriku a míchejte 1 minutu, poté zalijte vývarem.
- Přiveďte k varu a poté vařte, dokud maso nezměkne, asi 40 minut.
- Přidejte česnek, zeleninu a rajčata. Vařte dalších 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Nechte mírně vychladnout a pak polovinu směsi rozmixujte na kaši v kuchyňském robotu.
- Vraťte do hrnce a v případě potřeby přidejte trochu vody, aby vznikla hustá polévka.
- Prohřejte a podávejte se zakysanou smetanou a petrželkou.
Bezkonkurenčně nejlepší gulášová polévka s mletým masem je z pomalého elektrického hrnce. Ale není to pomocník jen pro přípravu polévek! Připravíte v něm prakticky vše a mnohem chutněji, než klasickým vařením. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si svého eklektického pomocníka!