Maďarská směs z václavek 

Maďarská směs z václavek 

Pokud přemýšlíte nad lehkým jarním gulášem, nabízí se tato maďarská pochoutka. Potřebujete sice hodně ingrediencí, ale věřte, že výsledek stojí za to. Kromě lesních hub se používají také houby Cremini.

Ingredience:

  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 2 středně velké cibule
  • 600 g paprik
  • 1 kg lesních hub
  • Sůl podle chuti
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička celého kmínu
  • 4 – 5 lžic sladké maďarské papriky
  • 300 g nakrájených rajčat
  • 2 středně velké brambory (ideálně odrůda Yukon)
  • 500 g cukety
  • 6 hrnků zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • Petržel na ozdobu

Postup:

  • Cibuli i papriky očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • Houby nakrájíme na čtvrtky. To samé uděláme s oloupanými bramborami a cuketami.
  • Do litinového hrnce dáme olej a zahřejeme.
  • Přihodíme cibuli s paprikami a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 6 – 8 minut do změknutí.
  • Česnek oloupeme a pomocí nože rozetřeme spolu s kmínem a trochou soli na prkénku.
  • Přidáme do hrnce, zasypeme paprikou a promícháme.
  • Přisypeme brambory, cukety a rajčata.
  • Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
  • Zakryjeme poklicí a vaříme zhruba 1 hodinu na mírném ohni.
  • Podáváme ozdobené petrželkou, případně ještě zakysanou smetanou.

Tip:  Jestli chceme, aby byla směs trochu hustší, můžeme ještě ke konci přidat 2 polévkové lžíce strouhanky a vařit dalších 10 minut.

Vynikající omáčka s václavkami.
Zdroj: https://www.storyofakitchen.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.