Maďarská tarhoňová polévka

Maďarská tarhoňová polévka
Příprava: 50 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Poctivá polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě tarhoni nechybí ani další typické maďarské suroviny, jako například paprika nebo uzená slanina. S tímto vydatným pokrmem určitě nešlápnete vedle.

Ingredience

  • 200 g brambor
  • 100 g tarhoni
  • 30 g uzené slaniny
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 2 l vody
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • čerstvá petrželka
  • sůl dle chuti

Postup

  • V hrnci osmahněte nakrájenou uzenou slaninu.
  • Přidejte tarhoňu a orestujte ji dozlatova.
  • Odstavte a přidejte sladkou papriku. 
  • Promíchejte, zalijte vodou a přidejte oloupané a nakrájené rajče a nakrájenou papriku a sůl.
  • Když je tarhoňa uvařená do poloměkka, cca za 20 minut, přidejte na kostičky nakrájené brambory.
  • Vařte dalších cca 20 minut, až budou brambory i tarhoňa zcela měkké.
  • Na závěr přidejte nakrájenou petrželku.
Tarhoňová polévka se zeleninou.
zdroj: zserbo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.