Poctivá polévka, která zahřeje i zasytí. Kromě tarhoni nechybí ani další typické maďarské suroviny, jako například paprika nebo uzená slanina. S tímto vydatným pokrmem určitě nešlápnete vedle.
Ingredience
- 200 g brambor
- 100 g tarhoni
- 30 g uzené slaniny
- 1 rajče
- 1 paprika
- 2 l vody
- 1 čajová lžička sladké papriky
- čerstvá petrželka
- sůl dle chuti
Postup
- V hrnci osmahněte nakrájenou uzenou slaninu.
- Přidejte tarhoňu a orestujte ji dozlatova.
- Odstavte a přidejte sladkou papriku.
- Promíchejte, zalijte vodou a přidejte oloupané a nakrájené rajče a nakrájenou papriku a sůl.
- Když je tarhoňa uvařená do poloměkka, cca za 20 minut, přidejte na kostičky nakrájené brambory.
- Vařte dalších cca 20 minut, až budou brambory i tarhoňa zcela měkké.
- Na závěr přidejte nakrájenou petrželku.
Parmigiano tam nepatří!!!!!