Příprava: 40 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg uzeného masa
- 1/2 kg kysaného zelí
- 1 lžíce krájené slaniny
- 1 velká cibule
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- špetka pálivé papriky nebo chilli koření
- 1/8 l husté zakysané smetany.
Postup receptu
- Uzené maso uvaříme do poloměkka, přidáme překrájené kysané zelí a vaříme, až je maso a zelí měkké
- Slaninu vyškvaříme do sklovita, přidáme mouku a připravíme nazlátlou jíšku
- Zalijeme ji vývarem z uzeného masa, vymícháme dohladka a přidáme k masu a zelí
- Povaříme asi 10 minut, přidáme papriku rozmíchanou v troše sádla a vyjmeme uzené maso
- Vykostíme je ( podle potřeby), rozkrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky
- Do každé porce přidáme na talíři lžíci kyselé smetany