Maďarské polévka s vepřovým masem a brambory

Maďarské polévka s vepřovým masem a brambory

Takový recept na gulášovou polévku s vepřovým masem krásně provoní celý váš dům a v zimě je ideální pro zahřátí zmrzlého těla, ale i skvělým pomocníkem při nachlazení. Tento druh pokrmu se v Rumunsku vždy nazývá „tocana“ nebo lépe „tocana de…“, což znamená „guláš z…“ a tečky mohou být naplněny jakýmkoli druhem masa nebo zeleniny, na který si vzpomenete. Náš je doplněn vepřovým a brambory a je opravdu fantastický. Například jako předkrm před nějakým tímto receptem na rychlý oběd.

Co budeme potřebovat

  • 500 g vepřového masa (např. celé vepřové kýty)
  • 1 lžíce sádla
  • 500 g cibule
  • 200 g mrkve
  • 3-4 bobkové listy
  • 1 ½ lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky pálivé papriky (ne uzené)
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml horké vody
  • 500 g brambor
  • 2 červené papriky
  • jemná mořská sůl
  • mletý černý pepř

Postup

  • Vepřové maso nakrájejte na malé kostky.
  • Asi 1/3 sádla nebo oleje rozehřejte ve velkém hrnci.
  • Smažte vepřové maso, dokud nezhnědne, to by mělo trvat asi 7-8 minut na dávku.
  • Hrnec nepřeplňujte a mezi jednotlivými dávkami přidejte více tuku.
  • Na cibuli si schovejte malé množství tuku.
  • Vyjměte maso z hrnce a přidejte zbývající sádlo nebo olej, cibuli a mrkev.
  • Vařte, dokud cibule nezměkne a nebude pěkně zbarvená a měkká, asi 5-6 minut.
  • Přidejte bobkové listy, oba druhy mleté papriky a sušené bylinky.
  • Dobře míchejte.
  • Vepřové kostky vraťte do hrnce.
  • Přidejte vývar a horkou vodu. Hrnec přikryjeme, přivedeme k varu, stáhněte teplotu a duste asi 20 minut.
  • Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory na větší kousky.
  • Papriky nakrájejte na plátky.
  • Obojí přidejte do hrnce, zakryjte a pokračujte ve vaření vepřového masa asi 45–50 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké a maso se nerozpadá.
  • Nezapomeňte čas od času gulášovou polévku s vepřovým masem zamíchat a přidat malé množství vody, pokud se vám zdá, že je příliš hustá.
  • Pokud maso není dostatečně měkké, prodlužte dobu vaření a kontrolujte každých pět minut, dokud se nerozpadá.
  • Chuť dolaďte čerstvě mletým černým pepřem a případně dosolte.
Hrnec naplněný hustou polévkou plnou brambor a masa.
Zdroj: purewow.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.