Tato letní budapešťská pomazánka je ideální pochoutkou k zeleninovým tyčinkám, slaným sušenkám nebo ke křupavému chlebu.
Tuhle pochoutku si můžeme dát jako snídani, svačinu i večeři. To je výhoda tohoto univerzálního receptu.
Ingredience:
- 1/2 hrnku drceného sýra Feta
- 1 hrnek tvarohu
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžíce řeckého jogurtu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 malá červená cibule
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- mořská sůl podle chuti
- mléko
Postup:
- Sýr Feta s tvarohem dáme do misky a pomocí vidličky rozmačkáme.
- Přidáme mletý kmín se sladkou paprikou a promícháme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na co nejjemnější kousky a přihodíme do mísy.
- Přidáme jogurt, osolíme, opepříme a znovu zamícháme.
- Pokud bude směs moc hustá, můžeme přilít 1 – 2 lžíce mléka.
- Pomazánku zakryjeme potravinovou fólií a uložíme do lednice cca na 2 hodiny.
- Servírujeme s krekry či na čerstvém chlebu.