Maďarský dip s Fetou

Maďarský dip s Fetou
Příprava: 15 minut Počet porcí: 1

Tato letní budapešťská pomazánka je ideální pochoutkou k zeleninovým tyčinkám, slaným sušenkám nebo ke křupavému chlebu.

Tuhle pochoutku si můžeme dát jako snídani, svačinu i večeři. To je výhoda tohoto univerzálního receptu.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku drceného sýra Feta
  • 1 hrnek tvarohu
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 malá červená cibule
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • mořská sůl podle chuti
  • mléko

Postup:

  • Sýr Feta s tvarohem dáme do misky a pomocí vidličky rozmačkáme.
  • Přidáme mletý kmín se sladkou paprikou a promícháme.
  • Cibuli oloupeme, nakrájíme na co nejjemnější kousky a přihodíme do mísy.
  • Přidáme jogurt, osolíme, opepříme a znovu zamícháme.
  • Pokud bude směs moc hustá, můžeme přilít 1 – 2 lžíce mléka.
  • Pomazánku zakryjeme potravinovou fólií a uložíme do lednice cca na 2 hodiny.
  • Servírujeme s krekry či na čerstvém chlebu.
Jednoduchý dip ve stylu budapešti s tvarohem a sýrem Feta.
Zdroj: https://whereismyspoon.co/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.