Maďarský guláš s bůčkem a brambory

Maďarský guláš s bůčkem a brambory

Tento recept na segedínský guláš je sice o něco tučnější, ale o nic méně lahodný! Vyzkoušejte jeho delikátní chuť.

Co budeme potřebovat

  • 500 g vepřového masa
  • 500 g vepřového bůčku
  • 180 g slaniny
  • 400 g cibule
  • 810 g kysaného zelí
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 kostky zeleninového bujonu
  • 1-2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky papriky
  • ½ lžičky kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 5 plodů jalovce
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 300 g brambor
  • 500-600 ml vody

Postup

  • Maso a bůček omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky asi 2,5 cm.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Plátky slaniny nakrájejte podélně a poté na malé kousky.
  • V hrnci rozehřejte olej, přidejte slaninu a kostky masa a bůčku a opečte je.
  • Přidejte cibuli a česnek, promíchejte a opékejte asi 5 minut.
  • Smíchejte rajčatový protlak s přísadami a přidejte vodu do hrnce. Navrch přidáme zeleninu, dále přidáme sůl, cukr, papriku, kmín, bobkové listy a jalovce. Dobře promíchejte, přiveďte k varu a stáhněte teplotu na středně nízkou.
  • Guláš necháme vařit 50 minut. Čas od času maso zkontrolujte a v případě potřeby doplňte odpařenou vodu.
  • Ke guláši přidejte kysané zelí a zakysanou smetanu, dobře promíchejte ingredience a nechte ještě 25 minut vařit.
  • Brambory oloupeme a nastrouháme do guláše pomocí struhadla s jemnými otvory.
  • Za stálého míchání vařte další dvě minuty a vypněte teplo.
  • Odstraňte bobkové listy a jalovce a okořeňte podle své chuti.
  • Segedínský guláš podávejte s vařeným bramborem nebo knedlíkem.
Hrnec a talíř plný lahodného guláše s kysaným zelím.
Zdroj: simply-yummy.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.