Pomalý hrnec je na přípravu guláše ideální. Maso bude úžasně jemné a omáčka získá skvělou bohatou chuť!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce vepřového tuku nebo oleje
- 2 cibule nakrájené na kostičky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
- 800 g falešné hovězí svíčkové, nakrájené na plátky
- 2 rajčata, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
- 2 mrkve nakrájené na kostky
- 2 brambory nakrájené na kostky
- 4 lžíce maďarské papriky (sladké nebo pálivé)
- 800 ml hovězího vývaru
- 1 svazek plocholisté petrželky (listy a stonky nakrájené najemno)
- 1 bobkový list
- mořská sůl a pepř
Postup
- Ve hrnci na středně vysoké teplotě rozpusťte vepřový tuk.
- Přidejte cibuli a opékejte 5 až 7 minut.
- Zvyšte teplotu, přidejte hovězí maso a dochuťte solí a pepřem.
- Hovězí maso opečte z každé strany, bude to trvat 3 až 4 minuty.
- Přidejte česnek, promíchejte a restujte 30 až 45 sekund.
- Přidejte červenou papriku a restujte 3 až 5 minut, dokud mírně nezměkne.
- Vypněte oheň, přidejte maďarskou papriku a důkladně promíchejte.
- Na zbytkovém teple nechte orestovat papriku.
- Přidejte všechny ingredience do pomalého hrnce.
- Vařte na high 4 až 6 hodin nebo na low 8 až 10 hodin.
- Dobrou chuť!