Maďarský guláš z pomalého hrnce

Maďarský guláš z pomalého hrnce

Pomalý hrnec je na přípravu guláše ideální. Maso bude úžasně jemné a omáčka získá skvělou bohatou chuť!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce vepřového tuku nebo oleje
  • 2 cibule nakrájené na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na kousky
  • 800 g falešné hovězí svíčkové, nakrájené na plátky
  • 2 rajčata, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve nakrájené na kostky
  • 2 brambory nakrájené na kostky
  • 4 lžíce maďarské papriky (sladké nebo pálivé)
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 1 svazek plocholisté petrželky (listy a stonky nakrájené najemno)
  • 1 bobkový list
  • mořská sůl a pepř

Postup

  • Ve hrnci na středně vysoké teplotě rozpusťte vepřový tuk.
  • Přidejte cibuli a opékejte 5 až 7 minut.
  • Zvyšte teplotu, přidejte hovězí maso a dochuťte solí a pepřem.
  • Hovězí maso opečte z každé strany, bude to trvat 3 až 4 minuty.
  • Přidejte česnek, promíchejte a restujte 30 až 45 sekund.
  • Přidejte červenou papriku a restujte 3 až 5 minut, dokud mírně nezměkne.
  • Vypněte oheň, přidejte maďarskou papriku a důkladně promíchejte.
  • Na zbytkovém teple nechte orestovat papriku.
  • Přidejte všechny ingredience do pomalého hrnce.
  • Vařte na high 4 až 6 hodin nebo na low 8 až 10 hodin.
  • Dobrou chuť!
Omáčka s masem a bramborami na talíři.
www.jackslobodian.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.