Receptu na guláš vděčíme Maďarům. Díky nim si můžeme pochutnat na této dobrotě.
INGREDIENCE
- 750 g hovězí kližky
- 400 g cibule
- 2,5 lžíce sádla
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- ½ lžičky mleté pálivé papriky
- 1 bílá paprika
- 1 rajský protlak (malý)
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce hladké mouky
POSTUP
- Maso si nakrájíme na kostky a osolíme.
- Cibuli si nakrájíme nadrobno a smažíme ji tak dlouho, dokud nezačne téměř černat.
- Přidáme rajský protlak a restujeme klidně pár minut, změní se barva i chuť protlaku (nebude kyselý).
- Pak přidáme maso a necháme jej ze všech stran zatáhnout.
- Papriku si nakrájíme na kostičky a přidáme k masu.
- Následně zasypeme sladkou i pálivou paprikou a chvilku pokračujeme v restování.
- Podlijeme vše vodou tak, aby bylo maso mírně pod hladinou, dosolíme a dopepříme.
- Dusíme do měkka a občas přiléváme vodu.
- Když je maso měkké, smícháme si mouku s vodou, rozkvedláme a guláš zahustíme.
- Vaříme ještě minimálně 10 minut.