Maďarský paprikáš

Maďarský paprikáš

Výrazná chuť paprik a rajčat kuřecímu masu prostě sluší. Objevte tradiční maďarskou kuchyni.

Ingredience

  • 2 PL vepřového sádla
  • 3 kuřecí stehna
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 červená kapie
  • 3-4 PL koření červená sladká paprika
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 500 ml smetany na vaření
  • 3 PL mouky
  • sůl

Postup

  • V hrnci rozehřejte sádlo a zprudka na něm ze všech stran opečte stehna
  • Maso vyjměte a doložte stranou
  • Na sádle osmažte nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Přidejte česnek, na malé kousky nakrájenou papriku a rajčata a opékejte 2-3 minuty, poté zasypte kořením a solí
  • Vraťte do hrnce maso, zalijte vývarem, promíchejte a nechte pod pokličkou dusit 40 minut
  • V misce smíchejte mouku se smetanou
  • Maso opět vyjměte a do hrnce vlijte smetanovou směs, několik minut povařte
  • Omáčku rozmixujte, vraťte do ní maso a můžete podávat
  • Servírujte s houskovým knedlíkem, noky nebo maďarskými nokedli
Maďarské kuře na paprice v misce zdobené petrželkou
Zdroj: daringgourmet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.