Tento instantní kotlíkový hovězí paprikáš je rychlý a snadný recept, který je nabitý chutí, zasytí a určitě bude hitem celé vaší rodiny! Jen máloco zjednodušuje recepty tak jako Instant Pot a toto chutné jídlo není výjimkou.
Co budeme potřebovat
- 75 g másla
- 100 g nakrájené cibule
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 kg hovězího dušeného masa
- 150 g kečupu
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- Lžíce třtinoého cukru
- 2 lžičky soli
- 750 ml hovězího vývaru
- 2 lžičky papriky
- ½ lžičky hořčice
- 2 lžíce mouky
- 75 ml šálku vody
Postup
- Na plotně si na střední teplotu začneme zahřívat hrnec s máslem
- Když je máslo rozpuštěné tak přidáme cibuli
- Tu vaříme 4 minuty, dokud není měkká
- K cibuli přidáme dušené hovězí maso, česnek, kečup, worcestrovou omáčku, třtinový cukr, sůl, hovězí vývar, papriku a hořčici
- Hrnec přikryjeme pokličkou a na střední teplotu za občasného míchání vaříme asi 20 minut
- V malé misce si mezitím smícháme kukuřičný škrob a vodu
- Dobře promícháme a vlijeme do hovězí směsi
- Vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne
- Maďarský paprikáš se podává přelitý přes bramborovou kaši (viz TIP)
Recept na nejlepší bramborovou kaši
1 kg brambor (typu C)
150 ml mléka
150 ml smetany na vaření
100 g másla
Špetka soli
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a nemočíme do studené vody, alespoň na hodinu
Poté je v čisté osolené vodě uvaříme do měkka
V hrnci si ohřejeme mléko společně se smetanou
Brambory si rozmačkáme a začneme postupně za stálého míchání přidávat ohřáté mléko se smetanou
Mixujeme, dokud bramborová kaše nemá správnou konzistenci a texturu
Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí