Co mají společného buchty, koláče, nudle a škubánky?
No přece mák!
Chcete na Vánoce připravit něco netradičního a přitom velmi jednoduchého a chutného?
Vyzkoušejte naše recepty na makové cukroví!
Uvidíte, že předčí vaše očekávání.
Naše recepty
Z medu se dají připravit i další pochoutky. Objevte s námi další možnosti vánočního medového cukroví.
Mák a vánoční pečení
Mák je velmi oblíbenou a tradiční českou ingrediencí, která se používá při přípravě celé řady především sladkých pokrmů. Nejčastěji se přidává jako náplň do buchet, závinů a koláčů. Skvěle ale chutná také v podobě bábovky, makovníku či s nudlemi či škubánky.
Není tedy důvod, proč nevyzkoušet i recepty na makové cukroví. Množství máku můžete přizpůsobit vašim chuťovým preferencím, stejně jako to, zda mák před přidáním do těsta namelete nebo nikoli. Kromě své skvělé chuti obsahuje mák i poměrně velké množství rozmanitých zdraví prospěšných látek. Především vápník, draslík, železo a zinek, vitamíny skupiny B a také omega-6 mastné kyseliny.