Makové-marcipánové cukroví

Makové-marcipánové cukroví
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 50

Tradiční německé cukroví, ve kterém se prolíná chuť marcipánu, máku a švestkových povidel.

Ingredience:

  • 350 g marcipánu
  • 150 g másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 50 g mletého máku
  • 1 vejce
  • 1/4 čajové lžičky mandlové esence
  • špetka soli
  • 200 g švestkových povidel
  • 2 PL rumu

Postup:

  1. Nastrouhejte 50 gramů marcipánu.
  2. V mixéru šlehejte máslo s nastrouhaným marcipánem asi 3 minuty.
  3. Přidejte moučkový cukr, mandlovou esenci a sůl. Šlehejte asi 2 minuty.
  4. Přidejte vejce a míchejte, dokud se nespojí.
  5. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a mák.
  6. Suchou směs přidejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nespojí.
  7. Vypracujte v těsto, která následně zabalte do potravinové fólie a dejte na dvě hodiny do ledničky.
  8. Předehřejte troubu na 170°C a plechy vyložte pečicím papírem.
  9. Vyválejte těsto na tloušťku asi 3-4 mm a vykrajujte kulatým vykrajovátkem cukroví.
  10. Pečte přibližně 8 minut.
  11. Když makové cukroví chladne, smíchejte švestková povidla s rumem.
  12. Zbylý marcipán rozválejte na povrchu posypaném moučkovým cukrem a stejným vykrajovátkem, které jste použili na těsto na sušenky, vykrajujte kolečka.
  13. Na jedno makové cukroví rozetřete malé množství povidel, položte na ně marcipánové kolečko, na marcipán rozetřete ještě trochu povidel a přiklopte dalším makovým cukrovím.
Vánoční sušenky s mákem a marcipánem.
zdroj: cinnamonandcoriander.com

Myslíte si, že se víno patří k Vánocům především ve své svařené podobě? Mýlíte se, přidat ho můžete i do vínového cukroví.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.