Makrela, která se griluje zabalená v pečícím papíru, jenž následně položíte na pánev a tu dáte na gril, je naprosto vynikající, dokonale propečená a bez silného rybího zápachu. Tohle prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 1 ryba čerstvá makrela, filetovaná
- 2 šálky rýžové vody
- 1 lžička octa
- 2 lžičky oleje
- 1 lžíce sójové omáčky, k podávání
- 2 plátky citronu, k podávání
Postup
- Makrelu namočte na 5 minut do rýžové vody.
- Rybu vyndejte z vody a zcela osušte papírovou utěrkou.
- Naneste tenkou vrstvu octa na obě strany masa a kůže makrely.
- Potřete kousek pečícího papíru trochou oleje.
- Filet z makrely vložte do pečícího papíru a přeložte ho přes rybu.
- Dvakrát přeložte strany papíru, abyste vytvořili balení a uzavřete rybu uvnitř.
- Rozpalte gril na středně nízkou teplotu a rybu v papíru vložte přeloženou stranou dolů do velké pánve vhodné na gril.
- Přikryjte pokličkou a grilujte 6–7 minut.
- Otočte rybu v papíru na druhou stranu a zakryjte pokličkou.
- Grilujte dalších 5-6 minut.
- Balíček otevřete pomocí nůžek a nechte uniknout páru.
- Grilovanou makrelu položte na servírovací talíř s kolečky citronu a sójovou omáčkou na namáčení.
- Až budete připraveni podávat, vymačkejte na rybu citron.
- Vezměte kousek ryby a lehce ji ponořte do sójové omáčky.
- Podávejte s rýží.