Makrela na grilu se zázvorovou masalou a cibulovým salátem

Makrela na grilu se zázvorovou masalou a cibulovým salátem

Připravte si působivou a voňavou masala pastu, která skvěle doplní mastnou makrelu. Křupavý cibulový salát už všemu dodá jen pomyslnou korunu. Tento pokrm se rozhodně stane hitem vaší letošní grilovačky!

Co budete potřebovat

  • 4 x 400 g celá makrela, s nařezanou kůží viz foto níže

Na masalu:

  • 2 sušené dlouhé červené chilli papričky namočené v horké vodě na 20 minut
  • 10 cm kousek zázvoru, oloupaný a nahrubo nakrájený
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kuliček černého pepře, lehce nadrceného
  • 6 hřebíčků
  • 1 a ½ lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky vloček soli

Na cibulový salát:

  • 1 bílá cibule, nakrájená na jemné kroužky
  • 6 snítek koriandru, listů a jemných stonků, natrhaných
  • 6 snítek plocholisté petrželky (otrhejte pouze listy)
  • 1 a ½ lžičky semínek koriandru, lehce opražených a rozdrcených
  • ½ lžičky vloček soli
  • šťáva z 1 limetky
  • 2 špetky kajenského pepře
  • 1 limetka, nakrájená na měsíčky, na ozdobu

Postup

  • Všechny ingredience na masalu rozmixujte v mixéru se 2 lžícemi vody, ve které se namáčelo chilli, aby vznikla mírně mokrá pasta.
  • Poté pastu vmasírujte do ryb a marinujte při pokojové teplotě po dobu 1 hodiny.
  • Připravte si salát.
  • Namočte kroužky cibule na 5 minut do ledové vody, poté dobře sceďte.
  • Mezitím si předehřejte gril nebo grilovací pánev na vysokou teplotu.
  • Cibuli smíchejte s bylinkami, mletým koriandrem, solí a limetkovou šťávou.
  • Rybu grilujte asi 6 minut z každé strany, poté ji posypte kajenským pepřem a podávejte se salátem a měsíčky limetky.
Grilovaná celá makrela s cibulovým salátem na talíři s mističkou koření.
www.smh.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.