Makrela z grilu s kořeněnou krustou

Makrela z grilu s kořeněnou krustou

Grilovaná celá makrela s krustičkou z česneku, kmínu a koriandru je jeden z nejlepších způsobů, jak připravit rybu. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 2 malé celé makrely, vykuchané a ořezané
  • olivový olej
  • sůl a černý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky koriandru
  • půl citronu, k podávání

Postup

  • Opláchněte a osušte makrely a ostrým nožem udělejte 3-4 zářezy na každé straně každé ryby.
  • Bohatě osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a vše vetřete do ryb.
  • Stroužek česneku oloupejte a nasekejte nadrobno.
  • Koriandr a kmín lehce rozdrťte v hmoždíři a vmíchejte nasekaný česnek.
  • Předehřejte gril na maximum.
  • Umístěte makrely na grilovací rošt a pod něj dejte tác.
  • Makrely grilujte 3 minuty z jedné strany, opatrně je obraťte a grilujte 3 minuty z druhé strany.
  • Každou rybu posypte směsí koření a vraťte na 1–2 minuty pod gril, dokud koření nebude voňavé a lehce připálené.
  • Makrely servírejte s klínky citronu.
Grilovaná celá makrela s krustičkou z česneku, kmínu a koriandru na talíři s vidličkou a plátkem citronu. Vedle je položený nůž.
www.cuisinefiend.com

Máme pro vás i 7 skvělých receptů na pomazánky s uzenou makrelou, které je radost ochutnat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.