Grilovaná celá makrela s krustičkou z česneku, kmínu a koriandru je jeden z nejlepších způsobů, jak připravit rybu. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 2 malé celé makrely, vykuchané a ořezané
- olivový olej
- sůl a černý pepř
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky koriandru
- půl citronu, k podávání
Postup
- Opláchněte a osušte makrely a ostrým nožem udělejte 3-4 zářezy na každé straně každé ryby.
- Bohatě osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a vše vetřete do ryb.
- Stroužek česneku oloupejte a nasekejte nadrobno.
- Koriandr a kmín lehce rozdrťte v hmoždíři a vmíchejte nasekaný česnek.
- Předehřejte gril na maximum.
- Umístěte makrely na grilovací rošt a pod něj dejte tác.
- Makrely grilujte 3 minuty z jedné strany, opatrně je obraťte a grilujte 3 minuty z druhé strany.
- Každou rybu posypte směsí koření a vraťte na 1–2 minuty pod gril, dokud koření nebude voňavé a lehce připálené.
- Makrely servírejte s klínky citronu.
Máme pro vás i 7 skvělých receptů na pomazánky s uzenou makrelou, které je radost ochutnat!