Různě barevné pusinky plněné krémem.
Sladkost, kterou miluje celý svět.
Jejich příprava je sice náročná, ale výsledek za to určitě stojí.
Máte rádi výzvy? Vyzkoušejte naše recepty na makronky a upečte si je doma!
Naše recepty
Chcete ještě více inspirace? Podívejte se na další recepty na krémy a polevy.
Jak péct makronky: rady a tipy profesionálů
- Bílky jsou lepší uleželé – připravte si bílky den předem, dejte je do misky, přikryjte igelitem a nechte je odpočívat v ledničce.
- Těsto by mělo mít lávovou konzistenci- musí se táhnout a být jemné; ani pevné, ale ani tekuté.
- Udělejte si šablonu – na pečicí papír obkreslete kolečka o průměru 4 cm a těstem je vyplňte. Všechny makronky tak budou stejně velké.
- V těstě nesmí zůstat vzduch – po vytvoření koleček na plechu jím několikrát klepněte o pracovní desku.
- Pečte raději na nižší teplotu – při vysoké mohou skořápky popraskat.
- Po vyndání z trouby nepřendávejte makronky hned, nechte je nejprve chvíli chladnout na plechu.
- Pokud se vám nechce připravovat krém můžete skořápky plnit marmeládou nebo nugetou.
- Myslete na budoucnost – makrónkové skořápky můžete zmrazit a vyndat je až to bude potřeba. Pak je stačí jen naplnit a báječný dezert máte na stole.
- Nebojte se kombinací – s barvami a příchutěmi si můžete opravdu pohrát. Zvolíte raději těsto a krém ve stejné barvě nebo dáte přednost kontrastu? Nebo udělejte dvoubarevné!
- Okouzlete zdobením – vršek makronky můžete ozdobit kouskem oříšku, ovocnou kůrou, čokoládou nebo cukrářským sypáním, fantazii se opravdu meze nekladou.
- I když jsou pracné, stojí za to – makronky představují nekonečné množství kombinací a můžete je upravit tematicky, ke každé příležitosti. Umí být uhlazené a elegantní nebo rozverné a hravé.
- Jsou krásným jedlým dárkem a umět je připravit je prestižní záležitost.