Malé buchtičky s cukrem

Malé buchtičky s cukrem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tohle je v podstatě miniaturní verze klasických buchet. Cukrový posyp a vanilková omáčka jen zvýrazní jejich skvělou chuť, kterou nezapomenete.

Ingredience:

Těsto:

  • 1/4 hrnku teplé vody
  • 2,25 lžičky suchého droždí
  • 3/4 hrnku teplého mléka
  • 1 velké vejce
  • 1/4 hrnku změklého neslaného másla
  • 1/4 hrnku cukru
  • 1 lžička soli
  • 3,75 hrnku hladké mouky

Na posyp a potření:

  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 hrnku sušeného mléka

Postup:

  • Do malé misky dáme teplou vodu a rozpustíme v ní droždí. Necháme cca 5 minut odstát, dokud se na povrchu netvoří bublinky.
  • Připravíme si velkou mísu a dáme do ní mléko, máslo, vejce, cukr i sůl a důkladně promícháme.
  • Vmícháme připravený kvásek a přisypeme po částech mouku. Zpracujeme těsto, aby se z něj utvořila kulička.
  • Hotové těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a hněteme zhruba 10 minut. Musí být jemné, elastické a hladké.
  • Vložíme ho do skleněné misky, zakryjeme plastovým krytem a necháme 1 a 1/2 hodiny kynout.
  • Poté rozdělíme těsto nožem na menší kousky asi tak 2 x 3 cm a vytvarujeme z nich kuličky.
  • Ty naskládáme do olejem vymazaného pekáče, aniž by byly těsně u sebe. Znovu zakryjeme plastovým víkem, aby mohly další hodinu odpočívat.
  • Předehřejeme si troubu na 180°C, našleháme vejce a smícháme sušené mléko s cukrem.
  • Rozšlehaným vejcem potřeme povrch buchet a posypeme polovinou suché směsi.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 17 – 20 minut. Buchty musí získat zlatavý odstín.
  • Hotové buchty vyndáme z trouby, počkáme až trochu vychladnout a poté na ně rozprostřeme zbytek suché směsi mléka s cukrem.
  • Nakonec servírujeme s oblíbenou omáčkou, kterou uděláme, jak máme ve zvyku.
Mini housky sypané cukrem a polévané pudinkovou omáčkou.
Zdroj: https://www.womanscribbles.net/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.