Malé hovězí roládky s omáčkou

Malé hovězí roládky s omáčkou

Naučte se s námi připravit ty nejlepší mini roládky plněné cibulí, nakládanými okurkami a slaninou. Servírujte je spolu s delikátní omáčkou ze zeleniny a červeného vína!

Co budete potřebovat

Na rolády:   

  • 4 tenké plátky hovězího zadního masa
  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 4-8 malých nakládaných okurek (v závislosti na velikosti)
  • 2-3 lžičky střední hořčice
  • 4-12 velmi tenkých plátků slaniny (v závislosti na velikosti)
  • jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • trochu oleje

Na omáčku:

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek červeného vína
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 šálek vody
  • 1 velký stroužek česneku
  • 2-3 snítky tymiánu
  • jemná mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  • Odřízněte dva kusy potravinářské fólie větší než plátky masa a potřete je trochou oleje.
  • Hovězí plátky klaďte jeden po druhém na jeden z kousků fólie, přikryjte druhým kouskem fólie a naklapejte.
  • Cibuli oloupejte a rozpulte a poté ji nakrájejte na tenká půlkolečka.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte cibuli dozlatova.
  • Nechte ji mírně vychladnout.
  • Každý plátek masa potřete hořčicí.
  • Na maso položte 1-3 tenké kousky slaniny.
  • Cibuli rozdělte na čtyři porce a na každé maso rozprostřete jednu část.
  • Na konec každého hovězího plátku položte 1-2 malé nakládané okurky.
  • Dlouhé strany masa jen trochu přeložte přes náplň.
  • Maso rolujte od konce, kde leží okurka.
  • Rolády zafixujte párátkem.
  • Posypte solí a pepřem ze všech stran.
  • Nakrájejte cibuli a mrkev.
  • Rozehřejte olej ve velkém hrnci.
  • Rolády ze všech stran opečte, vyndejte z hrnce a dejte stranou.
  • Vložte cibuli a mrkev do stejného hrnce a restujte, dokud cibule nezezlátne.
  • Přidejte rajčatový protlak a cukr a vařte několik minut.
  • Přidejte mouku a pokračujte ve vaření za stálého míchání další minutu nebo dvě.
  • Po troškách přidávejte červené víno (3 nebo 4 velké střiky) a nechte zredukovat, než přidáte další střik.
  • Nakonec přidejte poslední střik vína, hovězí vývar a vodu a vše přiveďte k varu.
  • Rolády vložte zpět do hrnce spolu s jemně nasekaným stroužkem česneku a snítkami tymiánu.
  • Přikryjte, stáhněte plamen a vařte asi 1 a ¼ hodiny.
  • Během posledních 15 minut vaření sejměte poklici, aby se omáčka zredukovala.
  • Rolády vyndejte z omáčky, opatrně odstraňte párátka a udržujte je teplé.
  • Omáčku vařte asi 10 minut.
  • Zeleninu můžete nechat uvnitř a omáčku rozmixovat dohladka, tím omáčka zhoustne, ale už nebude tak jemná.
  • Pro jemnější omáčku vyjměte zeleninu děrovanou lžící a omáčku zredukujte na požadovanou konzistenci.
  • Ochutnejte a případně dosolte.
  • Přidejte pepř.
  • Rolády vložte zpět do omáčky a znovu je prohřejte.
  • Podávejte ihned.
Mini roládky plněné cibulí, nakládanými okurkami a slaninou servírované spolu s delikátní omáčkou ze zeleniny a červeného vína.
www.whereismyspoon.co

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.