Tyto jednoduché řezy z malin mají na povrchu máslovo-ovesnou drobenku a jsou hotové asi za 30 minut! Ideální na to si pochutnat v každém ročním období!
Co budeme potřebovat
- 150 g polohrubé mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
- 150 g ovesných vloček
- 90 g hnědého cukru
- 60 g másla (změkčeného)
- 240 g malinového džemu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékací misku o vyložte hliníkovou fólií a vymažte ji.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl.
- Vmíchejte ovesné vločky a hnědý cukr.
- Přidejte máslo a pomocí konečků prstů zapracujte máslo do směsi, která připomíná drobenku.
- Do připraveného pekáčku přidáme polovinu ovesné směsi a vytlačíme na dno.
- Natřete malinový džem do stejnoměrné vrstvy na ovesnou vrstvu.
- Vršek rovnoměrně posypte zbylou ovesnou směsí a poté lehce vmáčkněte do vrstvy džemu.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 35 – 40 minut.
- Vyjměte z trouby a před krájením na čtverečky nechte úplně vychladnout.
Všechny sladké tečky si zaslouží i kvalitní nápoj. Proto je potřeba vlastnit výkonný a spolehlivý kávovar. Prohlédněte si naši recenzi kávovarů Tchibo a vyberte si ten správný.