Malinové řezy s drobenkou

Malinové řezy s drobenkou

Tyto jednoduché řezy z malin mají na povrchu máslovo-ovesnou drobenku a jsou hotové asi za 30 minut! Ideální na to si pochutnat v každém ročním období!

Co budeme potřebovat

  • 150 g polohrubé mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 150 g ovesných vloček
  • 90 g hnědého cukru
  • 60 g másla (změkčeného)
  • 240 g malinového džemu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékací misku o vyložte hliníkovou fólií a vymažte ji.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Vmíchejte ovesné vločky a hnědý cukr.
  • Přidejte máslo a pomocí konečků prstů zapracujte máslo do směsi, která připomíná drobenku.
  • Do připraveného pekáčku přidáme polovinu ovesné směsi a vytlačíme na dno.
  • Natřete malinový džem do stejnoměrné vrstvy na ovesnou vrstvu.
  • Vršek rovnoměrně posypte zbylou ovesnou směsí a poté lehce vmáčkněte do vrstvy džemu.
  • Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 35 – 40 minut.
  • Vyjměte z trouby a před krájením na čtverečky nechte úplně vychladnout.

Všechny sladké tečky si zaslouží i kvalitní nápoj. Proto je potřeba vlastnit výkonný a spolehlivý kávovar. Prohlédněte si naši recenzi kávovarů Tchibo a vyberte si ten správný.

Čtvereček malinového zákusku s drobenkou z vloček.
Zdroj: whoneedsacape.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.