Malinovo-citronový koláč

Malinovo-citronový koláč
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Pokud nemáte čerstvé maliny, postačí vám i ty mražené. Díky citronu bude váš koláč ojediněle svěží. Vyzkoušejte!

Ingredience na koláč

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1/2 hrnku měkkého másla
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 3 velká vejce, pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek malin

Ingredience na polevu

  • 1/2 hrnku mletého cukru
  • 5 lžic vysokoprocentní smetany
  • 1 lžíce malinového džemu bez semínek

Postup

  • Upečte nejprve koláč. Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si formu máslem a vysypte ji moukou.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Ve druhé misce za pomocí mixéru utřete cukr, máslo, tvaroh, citronovou kůru a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladké těsto. Přidejte vejce, jedno po druhém.
  • Smíchejte suché suroviny s mokrými, aby vzniklo hladké těsto. Přidejte maliny a jemně těsto promíchejte.
  • Těsto vlijte do připravené formy a uhlaďte ho.
  • Velikonoční koláč pečte zhruba 1 hodinu.
  • Poté ho nechejte vychladnout.
  • Mezitím si za pomoci mixéru smíchejte cukr, smetanu a malinový džem. Vznikne vám poleva, kterou potom pokapete vychlazený koláč. 
Koláč z malin a citronu skvělý na Velikonoce.
Zdroj: goodhousekeeping.com

Inspirujte se také našimi recepty na velikonoční cukroví. Sladké mlsání pro všechny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.