Přizpůsobte si cheesecake se celými malinami přidáním bílé čokolády, jogurtu nebo mascarpone, nebo pro bohatší a chuťově zajímavější základ vyměňte grahamové sušenky za čokoládové. Anebo se pusťte do těchto nepečených sušenkový dortů, jsou vhodné pro každou oslavu!
Co budeme potřebovat
- 300 g grahamových sušenek
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 500 g plnotučného měkkého sýra
- 100 g moučkového cukru (plus 2 polévkové lžíce)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 300 ml husté smetany
- 300 g malin
- moučkový cukr (na posypání)
Postup
- Sušenky rozdrťte na jemnou drobenku.
- Přendejte do misky a vmíchejte rozpuštěné máslo, dokud nebude směs vypadat jako vlhký písek.
- Máslovou drobenku vyklopte do formy o průměru 20 cm a vtlačte do základny formy, dokud nevznikne hladká, rovnoměrná vrstva.
- Dejte do lednice a chlaďte.
- Měkký sýr, cukr, vanilku a smetanu přendejte do mísy a vyšlehejte elektrickým šlehačem do zhoustnutí a krému.
- Přidejte asi dvě třetiny malin a lehce je vařečkou pomačkejte, abyste z nich vymáčkli trochu šťávy a poté zamíchejte.
- Cheesecakovou směs vyklopte na vychladlý základ a povrch uhlaďte stěrkou.
- Nechte chladit alespoň 6 hodin, nejlépe přes noc.
- Před podáváním opatrně vyjměte z formy, posypte zbylými malinami a případně poprašte moučkovým cukrem.
Není nic lepšího než si vychutnat krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou pěnou na vašem latté nebo cappuccinu. Nejlahodnější kávu vám připraví skvělé kávovary DeLonghi, vyberte si z naší recenze ten pravý pro vás!