Toto chutné cukroví nabízí bezpočet možností, jak si ho můžete snadno a originálně ozdobit. Záleží jen na vaší fantazii.
Ingredience:
- 3 šálky hladké žitné mouky
- 1 šálek změklého másla
- 2/3 šálku krystalového cukru
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky mletého kardamonu
- 1/8 čajové lžička mleté skořice
- 2 lžíce studené vody
Postup:
- Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem máslo.
- Přidejte krystalový cukr, sůl, kardamom a skořici a šlehejte, dokud se nespojí.
- Na nízké otáčky mixéru zašlehejte rovněž mouku, dokud směs nebude připomínat jemnou drobenku.
- Přidávejte po lžících vodu a promíchávejte směs vidličkou, dokud těsto nezvlhne.
- Těsto jemně prohněťte rukama, abyste vytvořili kouli.
- Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte těsto na tloušťku půl centimetru.
- Z těsta vykrájejte požadované tvary.
- Pečte v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 8-10 minut nebo dokud cukroví nezačne na okrajích hnědnout.
- Nechte vychladnout a následně ozdobte pomocí nejrůznějších polev či zdobení.
Perníčky patří nejen k vánocům, ale také k Velikonocům. Inspirujte se našimi nejlepšími recepty na medové perníčky.