Mandarinkový koláč

Mandarinkový koláč
Příprava: 25 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 2

Tento lahodný koláč z mandarinek je nadýchaný a lehký! Jeho křupavá máslová křehká kůrka je naplněna pěnovou náplní s citrusovou příchutí.

Co budeme potřebovat

  • 500 ml mandarinkové a pomerančové šťávy
  • 350 g mletých sušenek
  • 5 lžiček jemně nastrouhané citronové kůry plus 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 250 g cukru
  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 2 lžičky neochucené želatiny
  • 4 velká vejce, oddělená

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Šťávu vařte v malém hrnci na středně vysoké teplotě, dokud se nezredukuje asi 18 až 20 minut.
  • Smíchejte sušenky, 1 polévkovou lžíci citronové kůry a 60 g cukru v kuchyňském robotu, dokud se důkladně nespojí.
  • Během míchání přidejte rozpuštěné máslo, dokud se vše nespojí.
  • Směs sušenek rovnoměrně vtlačte na dno koláčové formy.
  • Pečte dozlatova, asi 15 minut.
  • Přeneste na mřížku, aby úplně vychladla.
  • Do malé misky dejte citronovou šťávu.
  • Přidejte želatinu. Nechte 10 minut změknout.
  • Mezitím ušlehejte žloutky, 80 g cukru, redukci šťávy a zbývající 2 lžičky kůry ve středním kastrolu.
  • Vařte na středně mírnou teplotu za stálého míchání do zhoustnutí asi 10 minut.
  • Odstraňte z tepla. Přidejte směs želatiny a šlehejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
  • Přeneste směs želatiny a žloutků do velké mísy.
  • Dejte do lednice, občas promíchejte a nechte houstnout na 25 až 30 minut.
  • Vyšlehejte si bílky postupně se zbylým cukrem do hustého sněhu.
  • Směs vaječných bílků vmíchejte do směsi želatiny a žloutků, dokud se nespojí.
  • Nalijte do vychladlého korpusu.
  • Nechte v chladu, dokud směs neztuhne, alespoň 2 hodiny nebo přes noc.
Lahodný koláč s křehkou krustou a opečenými mandarinkami.
Zdroj: southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.