Mandlová roláda s jahodovým krémem

Mandlová roláda s jahodovým krémem
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Tato roláda je krásně svěží, takže skvěle funguje jako letní dezert. Mandlové těsto plněné krémem z mascarpone a čerstvými jahodami potěší vaše chuťové buňky!

Co budete potřebovat

  • 40 g blanšírovaných celých mandlí
  • 140 g moučkového cukru plus navíc na posypání
  • 4 vejce
  • 140g hladké mouky, prosáté, pus navíc na podsypání
  • 60 g másla, rozpuštěného, ​​plus navíc na vymazání
  • 300 g mascarpone
  • 30 g moučkového cukru plus navíc na posypání
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • 150 g jahod a navíc k podávání
  • 20 g pražených mandlí

Postup

  • Troubu předehřejte na 200˚C.
  • Plech na pečení o rozměrech 34 x 22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
  • Celé mandle pečte na malém plechu po dobu 7 minut, dokud nebudou o odstín tmavší a aromatické.
  • Jemně nasekejte.
  • Elektrickým šlehačem šlehejte cukr s vejci do bledé a krémové směsi, 8-10 minut.
  • Kovovou lžící opatrně po několika lžičkách vmíchejte prosátou mouku, poté nasekané mandle a rozpuštěné máslo.
  • Směs přendejte na vyložený plech a zadní částí lžíce uhlaďte.
  • Pečte v troubě 10-12 minut dozlatova.
  • Mezitím položte na velké prkénko velký list pečícího papíru a posypte ho moučkovým cukrem.
  • Jakmile těsto vyndáte z trouby, vyklopte jej na pečící papír.
  • Jemně sloupněte horní vrstvu pečícího papíru.
  • Udělejte čáru 2 cm od krátkého konce těsta.
  • Pevně ​​srolujte a nechte vychladnout švem dolů.
  • Vyšlehejte mascarpone a moučkový cukr do hladka, poté vmíchejte vanilku.
  • Jahody rozmačkejte vidličkou, aby měly ještě trochu textury, a poté jemně vmíchejte do směsi mascarpone.
  • Vychladlé těsto jemně rozbalte.
  • Po povrchu rozetřete jahodové mascarpone.
  • Těsto znovu srolujte, pečicí papír ponechte na desce a položte na servírovací talíř stranou se švem dolů.
  • Roládu poprašte moučkovým cukrem a navrch naaranžujte extra jahody.
  • Ozdobte opečenými mandlemi a podávejte.
Mandlové těsto plněné krémem z mascarpone a čerstvými jahodami na talířku s vedle položenými šálky kávy a kouskem rolády na talíři.
www.waitrose.com

Ke kávovému dezertu nesmí chybět kvalitní káva. Máme pro vás recenze nejoblíbenějších švýcarských kávovarů Jura, ve kterých zjistíte třeba to, proč jsou tak výjimečné. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.