Mandlové hvězdičky s medem a skořicí

Mandlové hvězdičky s medem a skořicí
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 15

Chuť mandlí a medu dělá z tohoto dietního cukroví skvělý gurmánský zážitek. Med je možné nahradit také javorovým sirupem.

Ingredience:

  • 1 a 3/4 šálku jemně namletých mandlí
  • 3/4 šálku kokosového cukru
  • 2 PL medu nebo javorového sirupu
  • 1 PL mletých chia semínek
  • 2 PL studené vody
  • 3 čajové lžičky mleté skořice
  • špetka vanilky

Postup:

  1. Do malé misky dejte mletá chia semínka a vodu. Vidličkou prošlehejte a nechte asi 10 minut odležet, aby semínka zhoustla.
  2. Do mísy dejte kokosový cukr, mleté mandle, skořici a vanilkový prášek, krátce promíchejte.
  3. Přidejte chia semínka a med a javorový sirup, vše promíchejte a vypracujte v lepivé těsto. Pokud je těsto drobivé a nelepí se, přidejte lžičku studené vody.
  4. Předehřejte troubu na 160 °C.
  5. Těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně půl centimetru.
  6. Pomocí vykrajovátek ve tvaru hvězdiček vykrájejte cukroví.
  7. Hvězdičky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8-10 minut dozlatova.
Mandlové hvězdičky s medem a skořicí.
zdroj: heavenlynnhealthy.com

Máte rádi mandle? Upečte si i další druhy mandlového cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.