Mandlové kuřecí kousky

Mandlové kuřecí kousky

Ať už budete podávat tyto skvělé kuřecí kousky s ořechovou krustou jako předkrm či jako party občerstvení, buďte si jistí, že nezbyde ani jediný kousek!

Ingredience

  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 4 a 1/2 čajové lžičky sherry nebo kuřecího vývaru
  • 2 bílky, lehce rozšlehané
  • 1 a 1/2 šálku mletých mandlí
  • 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na proužky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • medová hořčice, volitelně

Postup

  1. V mělké misce smíchejte kukuřičný škrob, cukr, sůl a sherry a postupně vmíchejte bílky.
  2. Mandle dejte do jiné mělké misky.
  3. Ponořte kuře do směsi vaječných bílků a poté obalte mandlemi.
  4. Na velké pánvi nebo ve woku smažte kuřecí proužky na oleji po dobu 5-7 minut, nebo dokud nebudou růžové.
  5. Hotové stripsy dejte na papírové ručníky okapat.
  6. Pokud chcete, podávejte s medovou hořčicí.
Obalované kousky kuřete na talířku s omáčkou.
www.tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.