Svěží variace na klasické amaretti, která se vyznačuje intenzivní citrusovou chutí, díky níž se skvěle hodí k čaji.
Ingredience
- 250 g neloupaných mandlí
- 150 g cukru krupice
- 110 g bílků
- čerstvá citronová kůra ze 3 citronů
- potravinářské mandlové aroma
- moučkový cukr
Postup
- V mixéru najemno rozmixujte mandle s cukrem.
- Nastrouhejte kůru ze tří citronů.
- Rozemleté mandle s cukrem dejte do mísy, přidejte nastrouhanou citronovou kůru, vaječné bílky a mandlové aroma.
- Všechny ingredience promíchejte stěrkou a pak rukama vypracujte v těsto.
- Následně z těsta vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a odkládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Posypejte moučkovým cukrem a pečte přibližně 35 minut v troubě vyhřáté na 160 °C.