Co může být lepšího než fondán, který chutná jako marcipán a voní po marshmallows? Tento recept na domácí zdobící hmotu je přímo nutnou nezbytností, když chcete zdobit dětský (a nejen ten) dort. Tento jednoduchý a snadný recept používá pouze tři ingredience, které vytvoří neskutečně pružnou a přitom jemnou protahovací hmotu na dort. Zdobení dortu bude hračka.
Co budeme potřebovat
- 450 g marshmallow
- 4 lžíce másla (povoleného)
- 900 g moučkového cukru
- 4 lžíce vody
- ½ lžičky mandlového extraktu
Postup
- Velkou mísu vhodnou do mikrovlnné trouby potřeme tenkou vrstvou másla.
- Do mísy vložíme marshmallow.
- Celé marshmallows zalijeme vodou a vložíme do mikrovlnné trouby.
- Marshmallow si v mikrovlnné troubě na vysokou teplotu rozpustíme.
- Rozpouštíme po dobu 60 až 90 vteřin ve 30 vteřinových intervalech.
- Marshmallows budou stále držet svůj tvar, i když jsou roztavené, dokud je nepromícháme.
- Proto pozor, abychom ho nepřehřáli.
- Přidáme asi ¾ moučkového cukru, mandlový extrakt a promícháme.
- Poté směs přendáme na pracovní plochu poprášenou moučkovým cukrem.
- Fondánové těsto prohněteme se zbylým máslem a moučkovým cukrem.
- Mandlový fondán rozdělíme na dva kusy.
- Vložíme je do plastového sáčku se zipem a dobře utěsníme.
- Hmotu na dort vložíme do lednice, kde ho necháme alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Před použitím fondán vyndáme z lednice a necháme jo při pokojové teplotě změknout.
- Když bude změklý, důkladně ho prohněteme, dokud nebude pružný a poté používáme podle libosti.
Už víte jaký dort s fondánem potáhnete? Ne? Podívejte se na tyto recepty na šlehačkové dortíky a garantujeme vám, že lepší kombinaci jen tak nenajdete!