Mandlový moučník s citronem

Mandlový moučník s citronem

Tak tenhle recept na crumble je naprosto luxusní, zvlášť díky kombinaci úžasných surovin. Lahodná chuť jde ruku v ruce s nádhernou vůní.

Ingredience:

  • 6 velkých jablek (kyselejší odrůda)
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g mandlových lupínků
  • 80 g krupicového cukru

Postup:

  • Ve velké míse zpracujeme ručně hladkou mouku s máslem, až dokud směs nevypadá jako strouhanka.
  • Přidáme ovesné vločky, mandlové lupínky, krupicový cukr, zamícháme a dáme na stranu.
  • V jiné misce smícháme oloupaná a nakrájená jablka zbavená jádřinců, třtinový cukr, polohrubou mouku a citronovou šťávu.
  • Přendáme do pekáče, zasypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů.
  • Pečeme po dobu 25 minut, potom troubu vypneme a necháme pekáč v troubě ještě 30 – 40 minut dojít.
  • Servírujeme ještě teplé zalité například uvařeným pudinkem.
Lákavý dezert s vůní citronu a mandlí.
Zdroj: https://www.agaliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.