Tak tenhle recept na crumble je naprosto luxusní, zvlášť díky kombinaci úžasných surovin. Lahodná chuť jde ruku v ruce s nádhernou vůní.
Ingredience:
- 6 velkých jablek (kyselejší odrůda)
- 150 g třtinového cukru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 5 lžic citronové šťávy
- 250 g hladké mouky
- 125 g másla
- 100 g ovesných vloček
- 100 g mandlových lupínků
- 80 g krupicového cukru
Postup:
- Ve velké míse zpracujeme ručně hladkou mouku s máslem, až dokud směs nevypadá jako strouhanka.
- Přidáme ovesné vločky, mandlové lupínky, krupicový cukr, zamícháme a dáme na stranu.
- V jiné misce smícháme oloupaná a nakrájená jablka zbavená jádřinců, třtinový cukr, polohrubou mouku a citronovou šťávu.
- Přendáme do pekáče, zasypeme drobenkou a dáme do trouby předehřáté na 190 stupňů.
- Pečeme po dobu 25 minut, potom troubu vypneme a necháme pekáč v troubě ještě 30 – 40 minut dojít.
- Servírujeme ještě teplé zalité například uvařeným pudinkem.