Co budeme potřebovat
- 3 velká zralá manga (nebo 350 ml mangového pyré)
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 2 lžíce krupicového cukru
Postup
- Pokud používáme čerstvé mango, oloupeme ho a odřízneme dužinu
- Mango vložíme do kuchyňského robotu nebo vysokorychlostního mixéru a zpracujeme, dokud z něj nevznikne pyré
- Dužinu přelijeme přes jemné síto
- Pokud používáme zmrazené mangové pyré, necháme ho rozmrazit
- Pyré smícháme s limetkovou šťávou a krystalovým cukrem ve středním hrnci a zapneme ho na střední teplotu
- Mícháme, aby se ingredience spojily
- Za častého míchání mangové pyré vaříme, dokud se nezredukuje na polovinu
- Bude to trvat asi 10–15 minut
- Musíme často míchat, aby se ovoce na dně nepřipálilo
- Mango omáčka se nejlépe podává při pokojové teplotě nebo chlazená, ne teplá