Mohlo by se zdát, že je postup složitý a ingrediencí je hodně, ale nebojte se, vše do sebe zapadne jako ozubená kolečka hodinek. Tento recept je ozvláštněn o marshmallow, které dodá polevě zcela jiný rozměr. Vyzkoušejte a uvidíte sami.
Co budeme potřebovat:
Na těsto
- 270g hladké mouky
- 200g cukru
- 1 změklé máslo (nakrájené na kostky)
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- 250 ml vlažné vody
- 125g kakaa
- 2 velká vejce
- 125 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
Na polevu
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 150g cukru (pokud chcete buchtu méně sladkou, cukr vynechejte)
- 20 velkých marshmallow
- 250g nastrouhaného kokosu
- 250g mandlových plátků
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
- Do velké mísy smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a sůl.
- V menším hrnci smícháme máslo, vodu a kakao.
- Směs vaříme po dobu, dokud se máslo nerozpustí.
- Když je máslo rozpuštěné a směs dobře promíchaná, přilejeme kakaovou směs k suchým přísadám v míse.
- Vedle si společně smícháme vejce, podmáslí a vanilku.
- To přelijeme do kakaové směsi ve velké míse a dobře vše společně promícháme.
- Do předem připraveného plechu o rozměrech 38 x 25 cm nalijeme těsto a přendáme do trouby.
- Těsto v předehřáté troubě pečeme po dobu 20 – 25 minut.
- Průběžně kontrolujeme špejlí.
- Mezitím v hrnci smícháme kondenzované mléko, cukr a marshmallow.
- Směs vaříme, dokud se marshmallow zcela nerozpustí.
- Polevu sundáme z tepla a vmícháme kokos.
- Buchtu potřeme kokosovou polevou a zasypeme mandlemi.
- Nakonec jí necháme vychladnout a podáváme.
Buchtu můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.