Buchta s marshmallow polevou

Buchta s marshmallow polevou
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Mohlo by se zdát, že je postup složitý a ingrediencí je hodně, ale nebojte se, vše do sebe zapadne jako ozubená kolečka hodinek. Tento recept je ozvláštněn o marshmallow, které dodá polevě zcela jiný rozměr. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Co budeme potřebovat:

Na těsto

  1. 270g hladké mouky
  2. 200g cukru
  3. 1 změklé máslo (nakrájené na kostky)
  4. 1 lžička jedlé sody
  5. ½ lžičky soli
  6. 250 ml vlažné vody
  7. 125g kakaa
  8. 2 velká vejce
  9. 125 ml podmáslí
  10. 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)

Na polevu

  1. 1 plechovka kondenzovaného mléka
  2. 150g cukru (pokud chcete buchtu méně sladkou, cukr vynechejte)
  3. 20 velkých marshmallow
  4. 250g nastrouhaného kokosu
  5. 250g mandlových plátků

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Do velké mísy smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu a sůl.
  3. V menším hrnci smícháme máslo, vodu a kakao.
  4. Směs vaříme po dobu, dokud se máslo nerozpustí.
  5. Když je máslo rozpuštěné a směs dobře promíchaná, přilejeme kakaovou směs k suchým přísadám v míse.
  6. Vedle si společně smícháme vejce, podmáslí a vanilku.
  7. To přelijeme do kakaové směsi ve velké míse a dobře vše společně promícháme.
  8. Do předem připraveného plechu o rozměrech 38 x 25 cm nalijeme těsto a přendáme do trouby.
  9. Těsto v předehřáté troubě pečeme po dobu 20 – 25 minut.
  10. Průběžně kontrolujeme špejlí.
  11. Mezitím v hrnci smícháme kondenzované mléko, cukr a marshmallow.
  12. Směs vaříme, dokud se marshmallow zcela nerozpustí.
  13. Polevu sundáme z tepla a vmícháme kokos.
  14. Buchtu potřeme kokosovou polevou a zasypeme mandlemi.
  15. Nakonec jí necháme vychladnout a podáváme.
Čokoládová buchta s kokosovým krémem v pekáči.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Buchtu můžete ještě polít rozpuštěnou čokoládou na vaření.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.