Marinovaná cuketa z grilu

Marinovaná cuketa z grilu

Tyto marinované grilované cuketové proužky jsou jedním z nejlepších italských předkrmů. Ogrilované plátky cukety a poté marinované v chutné zálivce z bílého vinného octa vytváří snadný letní předkrm, který si každý zamiluje.

Co budete potřebovat

Na cuketu:

  • 2-3 malé až střední cukety, každá o hmotnosti cca 175 gramů
  • ¼ lžičky soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Na marinádu:

  • 4 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce čerstvé plocholisté petrželky, nasekané
  • 2 lžíce čerstvé bazalky, natrhané
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

  • Pomocí mandolíny nakrájejte podélně cuketu na 0,3 cm plátky.
  • Vložte tyto cuketové plátky do misky a posypte ¼ lžičky soli.
  • Promíchejte a přendejte do cedníku umístěného nad miskou.
  • Nechte 30 minut, aby sůl vytáhla přebytečnou vlhkost z nakrájených cuket.
  • Na pracovní desku položte čistou kuchyňskou utěrku.
  • Vyjměte cuketové proužky z cedníku a položte je na utěrku.
  • Jemně osušte horní část další utěrkou.
  • Přendejte do velké mísy a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje.
  • Předehřejte vnitřní nebo venkovní gril na střední teplotu.
  • Proužky cukety grilujte 3–4 minuty z každé strany nebo dokud se neobjeví stopy po grilování.
  • V malé misce smíchejte na tenké plátky nakrájené stroužky česneku s nasekanou plocholistou petrželkou, natrhanou čerstvou bazalkou a bílým vinným octem.
  • Dejte grilovanou cuketu spolu s touto jednoduchou marinádou do velké mělké skleněné misky.
  • Zakryjte a nechte alespoň 30 minut při pokojové teplotě.
  • Až budete připraveni k podávání, jemně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Přendejte do servírovací misky a ozdobte čerstvou bazalkou.
  • Dobrou chuť!
Marinované grilované cuketové proužky v misce.
www.shelovesbiscotti.com

Kyperský sýr, který se při grilování nerozpustí, se těší stále větší oblibě. Připravili jsme si pro vás 7 dalších vynikajících receptů s halloumi, které musíte ochutnat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.