Med dodá masu nejen mnoho zdravých látek, ale i typickou šťavnatou chuť. Nemusíme se však bát, že bude maso sladké, ostatní ingredience chuť vyváží.
Ingredience
- 8 kuřecích křidélek
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- sůl, pepř
- 3 bobkové listy
- 1 lžička kari
Postup
- Med rozmíchejte s citrónem, česnek utřete se solí, všechno smíchejte dohromady a vlijte do uzavíratelné misky.
- Do misky vložte omytá a osolená kuřecí křídla.
- Nechte v lednici do druhého dne.
- Na rozpáleném grilu opečte namarinovaná kuřecí křídla z obou stran dozlatova.
- Marinádu, která zbyla v misce, slijte do pánvičky a nechte na grilu převařit.
- Křídla servírujte s brambory a pórkem přelitá převařenou marinádou.
Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na křehká kuřecí křidélka. Je to perfektní hlavní jídlo, ale i chuťovka na párty!