Marinovaná kuřecí křídla s medem

Marinovaná kuřecí křídla s medem

Med dodá masu nejen mnoho zdravých látek, ale i typickou šťavnatou chuť. Nemusíme se však bát, že bude maso sladké, ostatní ingredience chuť vyváží.

Ingredience

  • 8 kuřecích křidélek
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • sůl, pepř
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička kari

Postup

  1. Med rozmíchejte s citrónem, česnek utřete se solí, všechno smíchejte dohromady a vlijte do uzavíratelné misky.
  2. Do misky vložte omytá a osolená kuřecí křídla.
  3. Nechte v lednici do druhého dne.
  4. Na rozpáleném grilu opečte namarinovaná kuřecí křídla z obou stran dozlatova.
  5. Marinádu, která zbyla v misce, slijte do pánvičky a nechte na grilu převařit.
  6. Křídla servírujte s brambory a pórkem přelitá převařenou marinádou.
Kuřecí křídla v medu a sójové omáčce servírována na talíři.
www.delish.com

Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na křehká kuřecí křidélka. Je to perfektní hlavní jídlo, ale i chuťovka na párty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.