Krkovička se báječně hodí na letní grilování. Způsobů, jak ji naložit jsou stovky, ale vyzkoušejte tuhle pivní marinádu a už nikdy nebude chtít nic jiného.
Ingredience
- 6 plátků vepřové krkovice
- 4 stroužky česneku
- 2 PL medu
- 1 citron
- 250 ml piva
- 1 větvička rozmarýnu
- černý pepř
- sůl
Postup
- Každý plátek masa na okraji na několika místech mírně nařízněte, aby se při pečení nezkroutil
- Posypte z obou stran solí a pepřem a koření vmačkněte do masa
- V míse smíchejte pivo, cotronovou šťávu, utřený česnek, med a nasekaný rozmarýn
- Vložte maso, promíchejte a mísu zakryjte
- Nechte marinovat v lednici ideálně přes noc
- Pečte na grilu několik minut, dokud není maso krásně křupavé