Kuřecí stehna v marinádě ze sójové omáčky, medu a koření pěti vůní pečená spolu s mrkví a hlávkovým zelím do naprosté dokonalosti. Po tomto pokrmu se budete olizovat!
Co budete potřebovat
- 2 kg kuřecích horních stehen
- 1 hlávkové zelí, nakrájené na 2,5 cm klínky
- 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na 5 cm klínky
- 1 lžíce sojové omáčky nebo tamari
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce koření pěti vůní
- 1 lžička česneku
- 1/4 šálku + 2 lžíce olivového oleje
- drcené červené chilli na dochucení
- jarní cibulka
Postup
- Předehřejte troubu na 220° C.
- Na velkou pánev naaranžujte zelí a mrkev, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte 1 lžičkou mořské soli.
- V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, koření pěti vůní, česnek a ¼ šálku olivového oleje.
- Ve velké misce promíchejte maso spolu s marinádou.
- Pečte 35 minut, poté maso vyjměte a pečte zeleninu dalších 10 minut.
- Ozdobte vločkami červeného chilli a nakrájenou jarní cibulkou.
- Dobrou chuť!