Marinované kuřecí maso pečené s mrkví a zelím

Marinované kuřecí maso pečené s mrkví a zelím

Kuřecí stehna v marinádě ze sójové omáčky, medu a koření pěti vůní pečená spolu s mrkví a hlávkovým zelím do naprosté dokonalosti. Po tomto pokrmu se budete olizovat!

Co budete potřebovat

  • 2 kg kuřecích horních stehen
  • 1 hlávkové zelí, nakrájené na 2,5 cm klínky
  • 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na 5 cm klínky
  • 1 lžíce sojové omáčky nebo tamari
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce koření pěti vůní
  • 1 lžička česneku
  • 1/4 šálku + 2 lžíce olivového oleje
  • drcené červené chilli na dochucení
  • jarní cibulka

Postup

  • Předehřejte troubu na 220° C.
  • Na velkou pánev naaranžujte zelí a mrkev, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje a osolte 1 lžičkou mořské soli.
  • V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, koření pěti vůní, česnek a ¼ šálku olivového oleje.
  • Ve velké misce promíchejte maso spolu s marinádou.
  • Pečte 35 minut, poté maso vyjměte a pečte zeleninu dalších 10 minut.
  • Ozdobte vločkami červeného chilli a nakrájenou jarní cibulkou.
  • Dobrou chuť!
Kuřecí stehna v marinádě ze sójové omáčky, medu a koření pěti vůní pečená spolu s mrkví a hlávkovým zelím v pekáči se lžící.
www.thefeedfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.