Marinované olivy s nádivkou z ančoviček

Marinované olivy s nádivkou z ančoviček
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

V tomto receptu se výrazná chuť oliv snoubí s ančovičkami a kapary. Výsledkem je lahůdka, které nikdo neodolá.

Ingredience

  • 300 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
  • 60 g strouhanky
  • 40 g nakládané zeleniny (například Moravanka)
  • 1 chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL strouhaného parmazánu
  • 1 PL kaparů
  • 2 PL bílého octa
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 ančovičky nakládané v oleji
  • čerstvá petrželka
  • hřebíček
  • oregano
  • sůl

Postup

  • Olivy a zeleninu slijte z nálevu.
  • Kapary opláchněte pod tekoucí vodou a vymačkejte.
  • Všechny ingredience na náplň smíchejte vložte do kuchyňského robotu.
  • Rozmixujte na „drobenku“.
  • Poté přidejte ocet a olej a ještě několik sekund mixujte.
  • Výsledkem by měla být hladká, měkká, nelepivá směs.
  • Olivy svisle na jedné straně nařízněte tak, abyste je zcela nerozdělili.
  • Olivy opatrně naplňte a následně lehkým tlakem uzavřete.
  • Plněné olivy dejte na hodinu do ledničky.
Tác s plněnými olivami.
zdroj: giallozafferano.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.