V tomto receptu se výrazná chuť oliv snoubí s ančovičkami a kapary. Výsledkem je lahůdka, které nikdo neodolá.
Ingredience
- 300 g nakládaných zelených oliv (s peckou či bez)
- 60 g strouhanky
- 40 g nakládané zeleniny (například Moravanka)
- 1 chilli paprička
- 1 stroužek česneku
- 2 PL strouhaného parmazánu
- 1 PL kaparů
- 2 PL bílého octa
- 2 PL olivového oleje
- 2 ančovičky nakládané v oleji
- čerstvá petrželka
- hřebíček
- oregano
- sůl
Postup
- Olivy a zeleninu slijte z nálevu.
- Kapary opláchněte pod tekoucí vodou a vymačkejte.
- Všechny ingredience na náplň smíchejte vložte do kuchyňského robotu.
- Rozmixujte na „drobenku“.
- Poté přidejte ocet a olej a ještě několik sekund mixujte.
- Výsledkem by měla být hladká, měkká, nelepivá směs.
- Olivy svisle na jedné straně nařízněte tak, abyste je zcela nerozdělili.
- Olivy opatrně naplňte a následně lehkým tlakem uzavřete.
- Plněné olivy dejte na hodinu do ledničky.