Chutná varianta marinovaného vepřového masa na grilovací sezonu. Nejlépe chutná s pivem a přáteli. Tak jen do toho!
Ingredience
- 1 šálek olivového oleje
- kůra ze 2 citronů
- ½ šálku citronové šťávy
- 8 velkých stroužků česneku, nakrájených na plátky
- 4 čajové lžičky soli
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 čajová lžička kajen
- 1 šálek nakrájené cibule
- 1 šálek celých listů rozmarýnu plus 12 větviček
- 2 vepřová kolena
Postup
- Na středním ohni smíchejte v hlubší pánvi olej a všechna koření kromě větviček rozmarýnu.
- Přidejte kolena a opečte je ze všech stran. Pak je zakryjte a nechte vychladnout a nechte marinovat 24 hodin, občas je otočte.
- Mezitím rozehřejte gril na 200°C.
- Vepřová kolena umístěte na rošt a grilujte na přímém ohni 10 minut a podle potřeby je obracejte, dokud nezhnědnou.
- Pánev s kořením a oleje, ve kterém se kolena marinovala, umístěte na oblast nepřímého ohřevu.
- Pečená vepřová kolena vložte na pánev a otáčejte každých 20 až 30 minut, aby byla každá část vystavena teplu, dokud maso nedosáhne 140 ° v nejsilnější části, 1 1/2 až 2 1/2 hodiny; rozmarýn může spadnout.
- Poté nechte vepřová kolena odpočívat 15 minut. Po uplynutí této doby můžete ihned podávat.