Marinované vepřové koleno

Marinované vepřové koleno

Chutná varianta marinovaného vepřového masa na grilovací sezonu. Nejlépe chutná s pivem a přáteli. Tak jen do toho!

Ingredience

  • 1 šálek olivového oleje
  • kůra ze 2 citronů
  • ½ šálku citronové šťávy
  • 8 velkých stroužků česneku, nakrájených na plátky
  • 4 čajové lžičky soli
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 čajová lžička kajen
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 šálek celých listů rozmarýnu plus 12 větviček
  • 2 vepřová kolena

Postup

  • Na středním ohni smíchejte v hlubší pánvi olej a všechna koření kromě větviček rozmarýnu.
  • Přidejte kolena a opečte je ze všech stran. Pak je zakryjte a nechte vychladnout a nechte marinovat 24 hodin, občas je otočte. 
  • Mezitím rozehřejte gril na 200°C.
  • Vepřová kolena umístěte na rošt a grilujte na přímém ohni 10 minut a podle potřeby je obracejte, dokud nezhnědnou.
  •  Pánev s kořením a oleje, ve kterém se kolena marinovala, umístěte na oblast nepřímého ohřevu.
  • Pečená vepřová kolena vložte na pánev a otáčejte každých 20 až 30 minut, aby byla každá část vystavena teplu, dokud maso nedosáhne 140 ° v nejsilnější části, 1 1/2 až 2 1/2 hodiny; rozmarýn může spadnout. 
  • Poté nechte vepřová kolena odpočívat 15 minut. Po uplynutí této doby můžete ihned podávat.
grilované vepřové koleno s oblohou
zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.