Marinovaný losos na grilu

Marinovaný losos na grilu
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Ryby na grilu patří k velmi oblíbeným, rychlým a často voleným receptům majitelů většiny grilů. Jejich velkou předností je velmi jednoduchá a rychlá příprava, a nízká kalorická hodnota jídla.

Ingredience

  • 4 steaky z lososa bez kůže
  • citron
  • mletý černý pepř
  • 50 ml rumu
  • 2–4 stroužky česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • olivový olej

Postup

  • Oloupejte česnek, prolisujte a utřete se solí, pepřem a provensálským kořením.
  • Rum promíchejte s citronovou šťávou z poloviny citronu, sójovou omáčkou a medem.
  • Potom smíchejte s česnekovo-bylinkovou pastou a touto marinádou následně potřete lososové steaky z obou stran.
  • Odležené lososové steaky osušte, poklaďte kolečkem citronu a jednotlivě zabalte do alobalu, který předem potřete olivovým olejem.
  • Takto připravenou rybu grilujte z každé strany přibližně 5 minut.
  • Marinovaného lososa pečeného na grilu podávejte s pečivem, zeleninou a nejrůznějšími dipy.
Marinovaný losos na grilu
Zdroj: lauralondonfitness.com

Jaké jsou výhody parního pečení. Pokud vás toto téma zajímá, zmínili jsme se o něm v recenzi vestavných parních trub. Podívejte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.