Ryby na grilu patří k velmi oblíbeným, rychlým a často voleným receptům majitelů většiny grilů. Jejich velkou předností je velmi jednoduchá a rychlá příprava, a nízká kalorická hodnota jídla.
Ingredience
- 4 steaky z lososa bez kůže
- citron
- mletý černý pepř
- 50 ml rumu
- 2–4 stroužky česneku
- 1 lžička provensálského koření
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl
- olivový olej
Postup
- Oloupejte česnek, prolisujte a utřete se solí, pepřem a provensálským kořením.
- Rum promíchejte s citronovou šťávou z poloviny citronu, sójovou omáčkou a medem.
- Potom smíchejte s česnekovo-bylinkovou pastou a touto marinádou následně potřete lososové steaky z obou stran.
- Odležené lososové steaky osušte, poklaďte kolečkem citronu a jednotlivě zabalte do alobalu, který předem potřete olivovým olejem.
- Takto připravenou rybu grilujte z každé strany přibližně 5 minut.
- Marinovaného lososa pečeného na grilu podávejte s pečivem, zeleninou a nejrůznějšími dipy.
Jaké jsou výhody parního pečení. Pokud vás toto téma zajímá, zmínili jsme se o něm v recenzi vestavných parních trub. Podívejte se!