Pro tuto jednoduchou marinádu na lososa stačí šest ingrediencí. Když hnědý cukr, máslo a medová poleva na povrchu zkaramelizují, tato marináda na lososa ožije.
Co budeme potřebovat
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce másla, rozpuštěného
- 1 polévková lžíce olivového nebo rostlinného oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
- 500 g filetu z lososa, nakrájený na 8 kusů
Postup
- V malé misce smíchejte všechny ingredience kromě lososa.
- Do plastové misky vložte lososa.
- Přelijte lososa marinádou.
- Zakryjte a nechte v chladu alespoň 30 minut, ale ne déle než 1 hodinu.
- Rozpalte gril.
- Lososa položte kůží dolů na gril. Přikryjte a grilujte na střední teplotu 10 až 20 minut.
- Dva krát nebo tři krát potřete marinádou.
- Dokud se losos snadno neloupe vidličkou, ho nesundávejte z grilu.
Zbývající marinádou můžete potřít grilovanou zeleninu, kterou si k receptu s lososem připravíte. Recept na zeleninu na grilu nejdete níže!