Marinovaný losos v medu

Marinovaný losos v medu
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Pro tuto jednoduchou marinádu na lososa stačí šest ingrediencí. Když hnědý cukr, máslo a medová poleva na povrchu zkaramelizují, tato marináda na lososa ožije.

Co budeme potřebovat

  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce másla, rozpuštěného
  • 1 polévková lžíce olivového nebo rostlinného oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • 500 g filetu z lososa, nakrájený na 8 kusů

Postup

  • V malé misce smíchejte všechny ingredience kromě lososa.
  • Do plastové misky vložte lososa.
  • Přelijte lososa marinádou.
  • Zakryjte a nechte v chladu alespoň 30 minut, ale ne déle než 1 hodinu.
  • Rozpalte gril.
  • Lososa položte kůží dolů na gril. Přikryjte a grilujte na střední teplotu 10 až 20 minut.
  • Dva krát nebo tři krát potřete marinádou.
  • Dokud se losos snadno neloupe vidličkou, ho nesundávejte z grilu.

Zbývající marinádou můžete potřít grilovanou zeleninu, kterou si k receptu s lososem připravíte. Recept na zeleninu na grilu nejdete níže!

Miska plná marinády z medu a bylinek.
Zdroj: koreanbapsang.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.