Marinovaný tempeh v arašídovém másle

Marinovaný tempeh v arašídovém másle

Ostrá, pečená dobrota ze sóji marinovaná v ostro-sladké arašídové omáčce! Super chutné, vydatné a rychlé jídlo. Ideální pro podávání s nudlemi, saláty a dalších zdravých dobrot.

Co budeme potřebovat

Na tempeh

  1. 230 g tempehu

Na omáčku

  • Celá čerstvá nebo sušená chilli paprička
  • 20 ml sezamového oleje
  • 30 g slaného ořechového másla (z mandlí, kešu nebo arašídů)
  • 30 ml bezlepkového tamari
  • 30 ml limetkové šťávy
  • 45 ml javorového sirupu

Postup

  1. Chceme-li odstranit hořkost z tempehu, přidáme jej do pánve naplněného 3 centimetry vody a přivedeme k mírnému varu na střední teplotu
  2. Tempeh vaříme celkem 10–12 minut
  3. Poté ho opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky
  4. Čím menší kousky, tím lépe dokážou nasáknout marinádu
  5. A dáme ho stranou
  6. Smícháme marinádu přidáním chilli, sezamového oleje, arašídového másla, tamari, limetkové šťávy a javorového sirupu
  7. Šleháme, aby se ingredience spojily
  8. Marinádu ochutnáme a dochutíme podle potřeby
  9. Do marinády přidáme nakrájený tempeh a promícháme, aby se obalil
  10. Poté misku přikryjeme a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny, nejlépe na 24 hodin
  11. Během marinování ho občas promícháme, abychom zajistili rovnoměrné pokrytí
  12. Po marinování předehřejeme troubu na 190 stupňů
  13. Plech na pečení si vyložíme pečicím papírem
  14. Vykládáme na něj tempeh a zbylou marinádu si ponecháme na potření tempehu po upečení
  15. Pečeme 22–30 minut, dokud marináda na tempehu nezkaramelizuje a dozlatova se neopeče
  16. Vyjmeme ho z trouby a potřeme ho zbývající marinádou

Tento recept na tempeh je vynikající pro přidání do asijských jídel, jako jsou jarní závitky, saláty a jídla s nudlemi!
Zbytky uchovávejte zakryté v lednici až 3 dny.

Marinovaná sójová kostka v arašídovém máslu s chilli práškem a koriandrem.
Zdroj: dishingouthealth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.