Naším dalším tipem, jak využít pomalý hrnec, je pomalu pečený bůček. Pokud máte zálibu v tučném mase, pak vám tento recept zajisté udělá velkou radost.
Ingredience:
- 1 kg vepřového bůčku
Na omáčku:
- 1 l vody
- 1 lžička prolisovaného česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce cukru
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce červeného vína
- 1 kousek celé skořice
- 1 hvězdička anýzu
- špetka kardamome
Marináda:
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce medu
- 4 lžíce hnědého cukru
- 6 lžíce sojové omáčky
- ½ lžičky chilli plátků
Postup:
- Všechny ingredience na omáčku dejte do pomalého hrnce, přidejte naporcovaný bůček.
- Vařte na nízký stupeň 6 hodin.
- Poté bůček vyndejte, osušte a ugrilujte do křupava ze všech stran.
- Ingredience na marinádu si smíchejte v hrnci a přiveďte k varu.
- Bůček podávejte podlitý marinádou.