Marinovaný vepřový bůček

Marinovaný vepřový bůček

Naším dalším tipem, jak využít pomalý hrnec, je pomalu pečený bůček. Pokud máte zálibu v tučném mase, pak vám tento recept zajisté udělá velkou radost.

Ingredience:

  • 1 kg vepřového bůčku

Na omáčku:

  • 1 l vody
  • 1 lžička prolisovaného česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce červeného vína
  • 1 kousek celé skořice
  • 1 hvězdička anýzu
  • špetka kardamome

Marináda:

  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 6 lžíce sojové omáčky
  • ½ lžičky chilli plátků

Postup:

  • Všechny ingredience na omáčku dejte do pomalého hrnce, přidejte naporcovaný bůček.
  • Vařte na nízký stupeň 6 hodin.
  • Poté bůček vyndejte, osušte a ugrilujte do křupava ze všech stran.
  • Ingredience na marinádu si smíchejte v hrnci a přiveďte k varu. 
  • Bůček podávejte podlitý marinádou.
bůček v marinádě
tastesbetterfromscratch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.