Pokud jste zatím nevyzkoušeli recepty na marlenkové kuličky, pak je nejvyšší čas.
Mají vynikající chuť, jsou jemné, měkké a jeden kousek vám rozhodně stačit nebude.
Překvapte své nejbližší a nachystejte jim pohoštění, za které vás budou nosit na rukou.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější varianty, o kterých si myslíme, že vám určitě přirostou k srdci.
Tip: Vyzkoušejte také bezlepkové kuličky marlenka. Jsou rovněž naprosto vynikající.
Co budete potřebovat:
460 g bezlepkových medových plátů + 30 g na obalování, 250 g zkaramelizovaného salka, 170 g čerstvého nesoleného másla, 1 – 2 polévkové lžíce medu.
Jak na to:
Rozmixujte medové pláty na drobečky, dejte do misky, přidejte máslo, salko a med. Vypracujte hmotu, z které odebírejte kousky těsta a tvarujte do kuliček.
Dejte do mixéru 30 g plátů na obalení a rozmixujte na jemné kousky. V nich obalujte jednotlivé kuličky. Vkládejte do papírových košíčků a nechte v lednici cca 30 – 60 minut odpočinout. Teprve potom podávejte.
Pokud jde o marlenkové kuličky, tak to nejlepší, co můžete použít na jejich výrobu je medovo-karamelový dort/korpus, který se již od roku 2003 vyrábí také u nás, i když původně se začal vyrábět o mnoho let dříve. Kromě samotného dortu se vyrábí ještě medové/marlenkové kuličky, rolády, snacky a mnohé další cukrovinky. Patent má registrován Gevorg Avetisyan.