Marmeláda z hroznů

Marmeláda z hroznů
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Marmeláda z hroznů není úplně typická, ale určitě si její chuť zamilujete na palačinkách, lívanečkách nebo jen tak na chlebu s máslem či šunkou.

INGREDIENCE

  • 1 kilo hroznů (barevná varianta dle vašeho výběru)
  • 1 hrnek cukru
  • ¼ hrnku vody
  • špetka soli 

POSTUP

  1. Hrozny nejprve pořádně očistíme a omyjeme a dáme do hrnce společně s vodou.
  2. Pod pokličkou necháme probublávat asi 10 minut, poté odkryjeme a mícháme asi 20 minut, dokud se šťáva trochu nezredukuje.
  3. Další krok je rozmixování hroznů, je možné je také propasírovat a přecedit přes plátýnko. Pokud chcete marmeládu s kousky, není třeba mixovat.
  4. Směs vrátíme zpátky do hrnce a vsypeme cukr a sůl.
  5. Za občasného míchání necháme probublávat, než směs začne želírovat.
  6. Jednoduchým testem zjistíte, kdy je marmeláda připravená k plnění do sklenic – kápněte na talíř trochu směsi a uvidíte, jestli ztuhne.
  7. Pokud ano, můžete plnit skleničky.
  8. Ještě horké je na chvíli otočte dnem vzhůru, aby se víčko chytlo, poté je můžete otočit zpátky.
  9. Pokud ne, budete mít akorát marmeládu přilepenou na víčku.
Marmeláda z červených hroznů ve sklenici vedle talíře, na kterém je chléb s marmeládou a nůž.
www.lookimadethat.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.