Marmeláda z ostružin

Marmeláda z ostružin
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Lehce nakyslá marmeláda, která se výtečně hodí ke všemu sladkému, protože naprosto perfektně sladkost vyváží.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g ostružin
  2. 35 g želírovacího cukru
  3. 250 g cukru
  4. 250 ml vody (nebo jablečného džusu)
  5. 3 kapky červeného potravinářského barviva
  6. kapka modrého potravinářského barviva
  7. 4 lžičky citronové šťávy

Postup

  1. Ostružiny omyjeme.
  2. Na sporáku přivedeme ve větším hrnci k varu vodu.
  3. V několika dávkách do ní vkládáme ostružiny.
  4. Počkáme, dokud se voda nezačne znovu vařit a poté ostružiny vaříme asi minutu.
  5. Ihned je z hrnce vyndáme a vložíme do mísy s víkem nebo hrnce, aby nám zůstaly teplé.
  6. Opakujeme s celou várkou ostružin.
  7. Do velkého hrnce přidáme želírovací cukr společně s klasickým cukrem a přidáme vodu nebo džus.
  8. Pokud jste se rozhodli pracovat i s potravinářským barvivem, tak ho teď přidáme.
  9. Na střední teplotu neustále směs mícháme, dokud směs nezhoustne a nezačne bublat.
  10. Přidáme šťávu z citronu a vaříme další minutu.
  11. Opatrně přidáme blanšírované ostružiny a mícháme, dokud se rovnoměrně nerozprostřou.
  12. Horkou ostružinovou marmeládu plníme do desinfikovaných sklenic, kde necháme asi 3 centimetry místo od uzávěru.
  13. Hrdlo sklenic otřeme, nasadíme víčka a pořádně utáhneme.
  14. Sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme je zcela vychladnout.
Marmeláda plná kousků čerstvých zavařených lesních bobulí.
Zdroj: evermine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.