Marocká polévka harira

Marocká polévka harira
Příprava: 25 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Harira je tradiční marocká polévky z cizrny a čočky s čerstvými bylinkami a spoustou koření. Podávejte s plátky citronu a teplým pita chlebem.

INGREDIENCE

  • extra panenský olivový olej
  • 1 velká žlutá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 nakrájené řapíky řapíkatého celeru
  • 1 mrkev, oloupaná a nakrájená
  • sůl
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 1 a ½ lžičky černého pepře
  • 1 a ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 800 g konzervovaných drcených rajčat
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 šálek nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 šálek zelené čočky, opláchnuté
  • 1 šálek červené čočky, opláchnuté
  • 400 g konzervované cizrny
  • 7 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • ¼ šálku dlouhozrnné rýže
  • klínky citronu k podávání

POSTUP

  • Ve velkém hrnci zahřejte 4 lžíce extra panenského olivového oleje na středním plameni, dokud se nezačne třpytit.
  • Přidejte cibuli, řapíkatý celer a mrkev.
  • Dochuťte solí.
  • Restujte 5 minut za pravidelného míchání, dokud zelenina nezměkne.
  • Přidejte česnek a koření a restujte 1 až 2 minuty za pravidelného míchání.
  • Přidejte drcená rajčata, rajčatový protlak, koriandr, čočku (zelenou i červenou) a cizrnu.
  • Také přidejte špetku soli a vařte 5 minut za občasného míchání.
  • Přidejte vývar a zvyšte teplotu.
  • Přiveďte k varu, poté stáhněte plamen na nízkou teplotu.
  • Zakryjte a nechte 45 minut dusit, dokud nejsou luštěniny zcela uvařené a velmi měkké (občas zkontrolujte a přidejte další vývar nebo vodu).
  • Vmíchejte rýži a vařte dalších 15 minut nebo dokud není rýže zcela uvařená.
  • Podávejte s klínky citronu.
Polévka z cizrny a čočky s čerstvými bylinkami na talíři se lžící.
www.themediterraneandish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.