Mrkvovo-řepový salát s fetou

Mrkvovo-řepový salát s fetou
Příprava: 20 minut Počet porcí: 4

Lahodný salát z mrkve a červené řepy se zálivkou z kmínu, pomeranče a citronu a fetou je výživný a šťavnatý, a skvěle se hodí jako příloha k masu a rybám.

Ingredience

  • 500 g mrkve, oloupané
  • 340 g čerstvé řepy (asi 2 střední řepy), ořezané a oloupané (škrabkou na zeleninu)
  • 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé máty
  • ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
  • ¼ šálku čerstvé pomerančové šťávy
  • 1 lžička mořské soli
  • ¾ čajové lžičky mletého kmínu
  • ¾ lžičky papriky
  • 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
  • 110 g sýru feta, rozdrobeného

Postup       

  1. Pomocí krouhače zeleniny v kuchyňském robotu nastrouhejte mrkev a červenou řepu.
  2. Přeneste zeleninu do servírovací mísy.
  3. Přidejte bylinky do servírovací mísy.
  4. Ve střední misce nebo v nádobě se šroubovacím uzávěrem smíchejte citronovou šťávu, pomerančovou šťávu, mořskou sůl, kmín, papriku a olivový olej.
  5. Mrkvovou směs zalijte trochou zálivky, tak aby byla lehce obalená, a promíchejte.
  6. V případě potřeby přidejte další.
  7. Na salát přidejte fetu a dochuťte.
Salát z mrkve, červené řepy, fety a zálivky servírovaný na talíři s vedle položenou vidličkou.
www.pamelasalzman.com

Přinášíme vám také recepty na mrkvové pomazánky 6x jinak, které se skvěle hodí jako pohoštění pro vaše hosty, ale i jako zdravá svačina pro děti.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.