Tento recept salát z červené řepy má dokonalý nádech exotiky. Ochutnejte, jak se salát dělá v Maroku!
Co budeme potřebovat
- 5 středně velkých řep
- 1 červená cibule (rozpůlená a nakrájená na tenké plátky)
- 1 lžíce olivového oleje
- 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1 lžíce pomerančové kůry
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička soli
- 30 g čerstvých lístků máty
- 30 g čerstvých listů koriandru
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte tolik vody, aby se řepa celá ponořila.
- Přidejte řepu a nechte vařit, dokud řepa nezměkne natolik, že ji lze propíchnout vidličkou, asi 35–40 minut.
- Vyjměte z hrnce a nechte zcela vychladnout. Pod studenou vodou zbavte řepu slupky pomocí škrabky.
- Řepu nakrájíme na kostičky nebo kolečka a dáme stranou.
- V malé misce smíchejte pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru, olivový olej, kmín a sůl. Dobře promíchejte a dejte stranou.
- Do velké mísy přidejte červenou řepu, čerstvou mátu, čerstvý koriandr, nakrájenou cibuli a dresink a míchejte, dokud se vše nesmíchá.
Skvělým pomocníkem do každé kuchyně jsou tyto vakuovače, které jsme pro vás zrecenzovali. A proč jsou tak dobré? Můžete si s nimi jednoduše uložit, například přebytek uvařené červené řepy na později a nemusíte ji vyhazovat. Tudíž šetříte peníze, neplýtváte jídlem a šetříte životní porstředí!