Marocký řepný salát s červenou cibulí

Marocký řepný salát s červenou cibulí

Tento recept salát z červené řepy má dokonalý nádech exotiky. Ochutnejte, jak se salát dělá v Maroku!

Co budeme potřebovat

  • 5 středně velkých řep
  • 1 červená cibule (rozpůlená a nakrájená na tenké plátky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 30 g čerstvých lístků máty
  • 30 g čerstvých listů koriandru

Postup

  • Ve velkém hrnci přiveďte tolik vody, aby se řepa celá ponořila.
  • Přidejte řepu a nechte vařit, dokud řepa nezměkne natolik, že ji lze propíchnout vidličkou, asi 35–40 minut.
  • Vyjměte z hrnce a nechte zcela vychladnout. Pod studenou vodou zbavte řepu slupky pomocí škrabky.
  • Řepu nakrájíme na kostičky nebo kolečka a dáme stranou.
  • V malé misce smíchejte pomerančovou šťávu, pomerančovou kůru, olivový olej, kmín a sůl. Dobře promíchejte a dejte stranou.
  • Do velké mísy přidejte červenou řepu, čerstvou mátu, čerstvý koriandr, nakrájenou cibuli a dresink a míchejte, dokud se vše nesmíchá.

Skvělým pomocníkem do každé kuchyně jsou tyto vakuovače, které jsme pro vás zrecenzovali. A proč jsou tak dobré? Můžete si s nimi jednoduše uložit, například přebytek uvařené červené řepy na později a nemusíte ji vyhazovat. Tudíž šetříte peníze, neplýtváte jídlem a šetříte životní porstředí!

Skleněná mísa plná lahodné řepy se sladkou cibulí.
Zdroj: starinfinitefood

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.